Legényfogó Kisvendéglő Eger, Szépasszony-völgy


A tartalomhoz

Boraink



Minőségi borszállító partnerünk az

C:\Documents and Settings\Kristóf József\Asztal\web völgy végleges ver 0.3\völgy web végleges összetevők\p005_1_08.jpg
Error File Open Error
C:\Documents and Settings\Kristóf József\Asztal\web völgy végleges ver 0.3\völgy web végleges összetevők\198.jpg
Error File Open Error

Egri Leányka 2006
Minőségi száraz fehérbor

A Leányka Erdélyből származó szőlőfajta, mely az Egri borvidék egyedi adottságainak köszönhetően kiemelkedő minőséget produkál évről évre. A reduktív borkészítési technolóia segítségével sikerült megőrizni a fajtára jellemző tulajdonságokat. Finom, szőlővirág illatra emlékeztető jegyekkel rendelkező, fiatalos, friss fehérbor, mely kellemes savharmóniával és egyedi zamattal alkot tökéletes harmóniát. Méltán nevezhetjük Eger egyik zászlósborának. Fogyasztását 10-12 °C-ra lehűtve ajánljuk.

XV. Bükkvinfest 2007 Aranyérem
Bayer Borverseny 2007 Aranyérem


C:\Documents and Settings\Kristóf József\Asztal\web völgy végleges ver 0.3\völgy web végleges összetevők\200.jpg
Error File Open Error

Egri Olaszrizling 2006
Minőségi száraz fehérbor

Az Olaszrizling egyike a Kárpát-medencében legjobban elterjedt fehérbort adó szőlőfajtáknak, amely az Egri borvidék egyedi adottságainak köszönhetően kiemelkedő minőséget produkál évről évre. A reduktív borkészítési technológia segítségével sikerült megőrizni a fajtára jellemző jegyeket. Jellegzetesen és enyhén rezeda illatú, karakteres savakkal és gyümölcsösséggel rendelkező, finom zamatú, keserűmandulára emlékeztető kellemesen kesernyés ízű száraz fehérbor.
Fogyasztását 11-13 °C-ra lehűtve ajánljuk.


C:\Documents and Settings\Kristóf József\Asztal\web völgy végleges ver 0.3\völgy web végleges összetevők\201.jpg
Error File Open Error

Egri Chardonnay barrique 2007
Minőségi száraz fehérbor

Ön az Egri Korona Borház egyik újdonságát tartja a kezében. Első termésű ültetvényről származó, válogatott szőlőből készült, telt, gyümölcsös, zamatos fehérbor, melyet a 4 hónapos új barrique hordós érlelés tett igazán egyedivé. Ez a bor páratlan eleganciája révén az ünnepi asztalok nélkülözhetetlen kelléke.
Fogyasztását 12-14 °C-on ajánljuk.

Egri Borvidéki Borverseny Aranyérem 2008


C:\Documents and Settings\Kristóf József\Asztal\web völgy végleges ver 0.3\völgy web végleges összetevők\203.jpg
Error File Open Error


Muskotály Cuvée 2007
(Ottonel muskotály-Hárslevelű-Leányka)
Minőségi félédes fehérbor

Aranysárgára érő fürtjei a szőlőskertek szép látványa, bora a szőlősgazdák féltett kincse. Muskotályos ízvilága különös bájjal, diszkrét parfümösséggel jelentkezik. Harmonikus savszerkezetű. Sokszínűen zamatos, üde, fiatalos félédes fehérbor, melyet esti beszélgetésekhez, vagy édeskés gyümölcsös dessertekhez ajánlunk 11-13°C-ra hűtve.


C:\Documents and Settings\Kristóf József\Asztal\web völgy végleges ver 0.3\völgy web végleges összetevők\210.jpg
Error File Open Error


Egri Kékfrankos Rosé 2008
Minőségi félszáraz rosébor

Kellemes savharmónia, könnyed, friss gyümölcsösség jellemzi ezt az Egri Korona Borházat körül ölelő napsütötte szőlőterületről szüretelt Kékfrankos szőlőből készített rosé bort. Könnyű szárnyas- és halételek kiváló kísérője, melynek fogyasztását 10 - 11 C°-on ajánljuk.

X. Országos Rosé Borverseny 2008 Ezüstérem

C:\Documents and Settings\Kristóf József\Asztal\web völgy végleges ver 0.3\völgy web végleges összetevők\212.jpg
Error File Open Error


Egri Merlot 2006
Száraz minőségi vörösbor

Bársonyos tanninokkal rendelkező, mélybordó színű bor, mely az új barrique hordós érlelésnek köszönhetően illatában a keserű csokoládé, kakaó és mogyoró mellett bogyós gyümölcsök illata fedezhető fel. Kacsa és vöröshúsból készült ételek kiváló kísérője.
Fogyasztását 16 °C ajánljuk!


C:\Documents and Settings\Kristóf József\Asztal\web völgy végleges ver 0.3\völgy web végleges összetevők\213.jpg
Error File Open Error


Egri Cabernet Sauvignon barrique 2007
Száraz minőségi vörösbor

Az egri borvidék vulkanikus eredetű ásványi anyagokban gazdag hőforrás közelében termő kékszőlő fajtájának vörösbora. Illatában gyümölcsős és mandulára emlékeztető jegyekkel rendelkezik. Mély rubinszínű bársonyos, fűszeres zamatú, mely kedvelt az igényes borfogyasztók körében. Hagyományos fakádas héjon erjesztéssel készült, hosszú tölgyfahordós érlelést követően palackoztuk.
Fogyasztását 17°C-on ajánljuk!

III. Aranytőke Borszemle 2008 Aranyérem


C:\Documents and Settings\Kristóf József\Asztal\web völgy végleges ver 0.3\völgy web végleges összetevők\216.jpg
Error File Open Error


Egri Kékfrankos barrique 2006
Száraz minőségi vörösbor

Könnyed gyümölcsösség és szelíd barrique íz együttesen adja a bor harmóniáját. Gazdag gyümölcsös illatú, markáns, karakteres bor. Illatában a cseresznye, meggy és ribizli fedezhető fel. Ízvilágát a barrique hordós érlelés tette teljessé.
Az egri Kékfrankos más, kevéssé borsos, mint a dunántúli ( Sopron, Villány ) testvére, kellemesebb ugyanakkor markáns savgerincű. Vörös- és sertéshúsokból készült ételek kellemes kísérője.
Fogyasztását 16 C°-on ajánljuk.

II. Aranytőke Borszemle 2007 Aranyérem
Egri Borvidéki Borverseny 2007 Aranyérem


C:\Documents and Settings\Kristóf József\Asztal\web völgy végleges ver 0.3\völgy web végleges összetevők\21764.jpg
Error File Open Error


Az Egri Korona Borház SELECTION bora

Selection Egri Bikavér barrique 2005
Száraz minőségi vörösbor

Az egri borvidék vulkanikus erdetű ásványi anyagokban gazdag hőforrás közelében termő kékszőlő fajtáinak legjobb tulajdonságait egyesítő vörösbora. A 2003-as évjáratú Bikavérnek is az alapját a Kékfrankos adja. Mély rubinszinű bársonyos, fűszeres zamatú, mely kedvelt az igényes borfogyasztók körében. Hagyományos fakádas héjon erjesztéssel készült, hosszú tölgyfahordós érlelést követően palackoztuk.
Fogyasztását 17 ?C-on ajánljuk!

II. Aranytőke Borszemle 2007 Aranyérem
Egri Borvidéki borverseny 2007 Nagy Aranyérem


Nyitólap | Étlap | Itallap | Fröccslap | Fagylalt lap | Információk | Csoportoknak | Kapcsolat | Rólunk írták | Szépasszony-völgy | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe