Minőségi borszállító partnerünk az
Egri Leányka 2006
Minőségi száraz fehérbor
A Leányka Erdélyből származó szőlőfajta, mely az Egri borvidék egyedi adottságainak köszönhetően kiemelkedő minőséget produkál évről évre. A reduktív borkészítési technolóia segítségével sikerült megőrizni a fajtára jellemző tulajdonságokat. Finom, szőlővirág illatra emlékeztető jegyekkel rendelkező, fiatalos, friss fehérbor, mely kellemes savharmóniával és egyedi zamattal alkot tökéletes harmóniát. Méltán nevezhetjük Eger egyik zászlósborának. Fogyasztását 10-12 °C-ra lehűtve ajánljuk.
XV. Bükkvinfest 2007 Aranyérem
Bayer Borverseny 2007 Aranyérem
Egri Olaszrizling 2006
Minőségi száraz fehérbor
Az Olaszrizling egyike a Kárpát-medencében legjobban elterjedt fehérbort adó szőlőfajtáknak, amely az Egri borvidék egyedi adottságainak köszönhetően kiemelkedő minőséget produkál évről évre. A reduktív borkészítési technológia segítségével sikerült megőrizni a fajtára jellemző jegyeket. Jellegzetesen és enyhén rezeda illatú, karakteres savakkal és gyümölcsösséggel rendelkező, finom zamatú, keserűmandulára emlékeztető kellemesen kesernyés ízű száraz fehérbor.
Fogyasztását 11-13 °C-ra lehűtve ajánljuk.
Egri Chardonnay barrique 2007
Minőségi száraz fehérbor
Ön az Egri Korona Borház egyik újdonságát tartja a kezében. Első termésű ültetvényről származó, válogatott szőlőből készült, telt, gyümölcsös, zamatos fehérbor, melyet a 4 hónapos új barrique hordós érlelés tett igazán egyedivé. Ez a bor páratlan eleganciája révén az ünnepi asztalok nélkülözhetetlen kelléke.
Fogyasztását 12-14 °C-on ajánljuk.
Egri Borvidéki Borverseny Aranyérem 2008
Muskotály Cuvée 2007
(Ottonel muskotály-Hárslevelű-Leányka)
Minőségi félédes fehérbor
Aranysárgára érő fürtjei a szőlőskertek szép látványa, bora a szőlősgazdák féltett kincse. Muskotályos ízvilága különös bájjal, diszkrét parfümösséggel jelentkezik. Harmonikus savszerkezetű. Sokszínűen zamatos, üde, fiatalos félédes fehérbor, melyet esti beszélgetésekhez, vagy édeskés gyümölcsös dessertekhez ajánlunk 11-13°C-ra hűtve.
Egri Kékfrankos Rosé 2008
Minőségi félszáraz rosébor
Kellemes savharmónia, könnyed, friss gyümölcsösség jellemzi ezt az Egri Korona Borházat körül ölelő napsütötte szőlőterületről szüretelt Kékfrankos szőlőből készített rosé bort. Könnyű szárnyas- és halételek kiváló kísérője, melynek fogyasztását 10 - 11 C°-on ajánljuk.
X. Országos Rosé Borverseny 2008 Ezüstérem
Egri Merlot 2006
Száraz minőségi vörösbor
Bársonyos tanninokkal rendelkező, mélybordó színű bor, mely az új barrique hordós érlelésnek köszönhetően illatában a keserű csokoládé, kakaó és mogyoró mellett bogyós gyümölcsök illata fedezhető fel. Kacsa és vöröshúsból készült ételek kiváló kísérője.
Fogyasztását 16 °C ajánljuk!
Egri Cabernet Sauvignon barrique 2007
Száraz minőségi vörösbor
Az egri borvidék vulkanikus eredetű ásványi anyagokban gazdag hőforrás közelében termő kékszőlő fajtájának vörösbora. Illatában gyümölcsős és mandulára emlékeztető jegyekkel rendelkezik. Mély rubinszínű bársonyos, fűszeres zamatú, mely kedvelt az igényes borfogyasztók körében. Hagyományos fakádas héjon erjesztéssel készült, hosszú tölgyfahordós érlelést követően palackoztuk.
Fogyasztását 17°C-on ajánljuk!
III. Aranytőke Borszemle 2008 Aranyérem
Egri Kékfrankos barrique 2006
Száraz minőségi vörösbor
Könnyed gyümölcsösség és szelíd barrique íz együttesen adja a bor harmóniáját. Gazdag gyümölcsös illatú, markáns, karakteres bor. Illatában a cseresznye, meggy és ribizli fedezhető fel. Ízvilágát a barrique hordós érlelés tette teljessé.
Az egri Kékfrankos más, kevéssé borsos, mint a dunántúli ( Sopron, Villány ) testvére, kellemesebb ugyanakkor markáns savgerincű. Vörös- és sertéshúsokból készült ételek kellemes kísérője.
Fogyasztását 16 C°-on ajánljuk.
II. Aranytőke Borszemle 2007 Aranyérem
Egri Borvidéki Borverseny 2007 Aranyérem
Az Egri Korona Borház SELECTION bora
Selection Egri Bikavér barrique 2005
Száraz minőségi vörösbor
Az egri borvidék vulkanikus erdetű ásványi anyagokban gazdag hőforrás közelében termő kékszőlő fajtáinak legjobb tulajdonságait egyesítő vörösbora. A 2003-as évjáratú Bikavérnek is az alapját a Kékfrankos adja. Mély rubinszinű bársonyos, fűszeres zamatú, mely kedvelt az igényes borfogyasztók körében. Hagyományos fakádas héjon erjesztéssel készült, hosszú tölgyfahordós érlelést követően palackoztuk.
Fogyasztását 17 ?C-on ajánljuk!
II. Aranytőke Borszemle 2007 Aranyérem
Egri Borvidéki borverseny 2007 Nagy Aranyérem